DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek
6.12.
Mlečni parkelj 1(pšenica),7
Čokoladno mleko7
Suho sadje in oreščki8,12 ŠSZ
Bolonjska omaka1(pšenica)
Polnozrnati špageti 1(pšenica),3
Sirni posip7
Solata s koruzo12
100% naravni sadni sok
Torek  
7.12.  
Skutni žepek1(pšenica),7
Tekoči jogurt s kmetije7
Mandarina
Korenčkova juha9,3
Kaneloni1(pšenica),7,3
Francoska solata3  
Sreda  
8.12.  
Pirina žemljica 1(pira)
Suhe salame
Sir7
Kislo zelje
Zeliščni čaj z medom in limono
Piščančja obara 1(pšenica),3
Ajdovi žganci z ocvirki
Sadni smoothi s smetano7
Četrtek  
9.12.  
Mešani kruh1(pšenica)
Domač tunin namaz4,7
Kisle kumarice12
Sadni čaj z medom
Goveja juha z zakuho1(pšenica),3
Govedina
Pire krompir7
Špinačna omaka1(pšenica)
Sadje
Petek  
10.12.
Štručka s sirom in šunko1(pšenica),7
Sadni čaj z medom
Hruška
Zelenjavna enolončnica s stročnicami1(pšenica),3
Jabolčna pita 1(pšenica),7,3
100% naravni sadni sok

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 229 obiskov, današnjih obiskov 1)