DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek     kostna juha z zakuho1(pšenica),3
piščanec po mehiško
polnozrnate testenine1(pšenica),3
sezonska solata12
Torek  rožičeva potička1(pšenica),3,7
kakav7
klementina
domača porova juha7
ocvrt puranji zrezek1(pšenica),3,7
krompirjeva solata12
limonada
Sreda    koruzna žemlja1(pšenica)
sadni jogurt7
jabolko lokalne pridelave
telečja obara z ajdovimi žličniki3
pirina jabolčna pita1(pira),3,7
100 % sadni sok redčen z vodo
Četrtek    ovsena hot- dog štručka1(oves, pšenica)
hrenovka
gorčica10
100 % pomarančni sok
svinjski  zrezek v naravni omaki
dušen riž z grahom in korenčkom
sezonska solata12
smetanov desert7
Petek  črni kruh1(pšenica)
topljeni sir7
paprika iz EU šolske sheme
planinski čaj z medom in limono
korenčkova juha z jajci3
popečen file  lososa4
polenta
mešana solata 12

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 250 obiskov, današnjih obiskov 1)