V sredo, 29.1.2020 smo četrtošolci OŠ Mislinja in POŠ Dolič z velikim pričakovanjem prišli v šolo, saj smo vedeli, da nas čaka prav poseben dan. Profesorja in dijaka Srednje šole Ravne, program Elektrotehnik, so zjutraj v našo učilnico vkorakali z mnogo škatlami. Naši radovedni pogledi so ujeli njihovo vsebino – žice, okovja, žarnice, deščice, valovita lepenka, žebljički, klešče, kladiva, lepilni trak… Vedeli smo, da bomo počeli nekaj v zvezi z električnim krogom, ki ga trenutno spoznavamo pri pouku naravoslovja in tehnike, a kaj več od učiteljic nismo izvedeli. Rekle so, da naj zaenkrat to ostane še presenečenje.

Najprej smo obnovili svoje znanje o elektriki in izvedeli, da bomo danes izdelali svetilnike. Kar dobro smo morali poslušati in slediti navodilom, sicer smo hitro naleteli na težavo, ki pa so nam jo ustrežljivi gostje pomagali odpraviti.

Največje veselje je seveda bilo, ko so ob koncu dneva zasvetile žarnice na naših svetilnikih. Še bolj pa so se od veselja in ponosa najbrž svetile naše oči. Poglejte si nekaj foto utrinkov našega ustvarjanja.

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)