Poseben obisk na šolskem vrtu letos se je zgodil v mesecu oktobru. Vodja informacijske točke EuropeDirect Koroška Alenka Miler in predsednica Društva kmetic Mežiške doline Tatjana Ladinek sta združili ideje ter obiskale mlade vrtnarje OŠ Mislinja. Učenci so se na zanimiv način seznanili s tematiko Evropske unije ter izkazali izjemno zanimanje za tovrstne vsebine. Predvsem pa so pokazali, kakšne predstave imajo o ekologiji, ekološkem vrtnarjenju, samooskrbi z zelenjavo, zelišči, kompostiranju, vzgoji jagodičevja, pomenu varčevanja z vodoDokazali so, da razumejo, kako lahko sami prispevajo k podobi celega sveta. Naši obiskovalki sta bili nad njihovim znanjem navdušeni.

Skupaj smo delček šolskega vrta posadili s sadikami in čebulicami, značilnimi za posamezne evropske države in tako poskrbeli za lepšo podobo vrta. Hkrati pa smo se naučili, od kod prihaja katera rastlina in zakaj nekatere rastline iz evropskih držav pri nas ne uspevajo.

Prejeli smo publikacije o Evropski uniji, pomenu kmetovanja in skrbi za okolje ter ekološko narejena mila. Še dolgo se bomo spominjali prijetnega druženja na našem šolskem vrtu, ko so nas ob delu božali še topli oktobrski sončni žarki.

Takole za našo naravo skrbimo mi, saj vemo, da preživljanje časa v naravi ni dobro le za telesno zdravje, ampak izboljša tudi razpoloženje. Poskusite še vi!

(Skupno 226 obiskov, današnjih obiskov 1)