Počitnice so čas za zabavo, sprostitev, druženje, nove dogodivščine in spoznavanje novih prijateljev.  Da bi lahko združili vse to, smo letos za učence priseljence počitniške aktivnosti izvedli skupaj za vse šole, ki so v mreži projekta Izzivi medkulturnega sobivanja: OŠ Mislinja, Druga OŠ Slovenj Gradec, OŠ Koroški jeklarji. Pridružili pa so se tudi učenci Prve OŠ Slovenj Gradec. 

Skupaj smo preživeli štiri zelo zabavne dneve, o čemer se lahko prepričate tudi na fotografijah. Kaj vse smo počeli?

Prvi dan smo spoznavali Ravne, obiskali Galerijo Ravne in poustvarjali, obiskali trgovine/ustanove in tam reševali zastavljene izzive (npr. kupiti rožico mami za rojstni dan), si ogledali Pionirsko knjižnico Ravne. V parku smo se še malo ohladili in spoznali med seboj z igrami. Na koncu  vročega dneva smo si nato privoščili ocvrt sladoled po kitajsko.

Drugi dan smo se odpravili na izlet v Šentanel v Povhov mlin. Ogledali smo si živali na kmetiji, mlin, izdelovali košarice, kruh in deščice, se igrali zabavne igre se družili v naravi.

Tretji dan so se ekipe šol pomerile v peki palačink. Tekmovanja je bilo za žirijo zelo zahtevno. Palačinke vseh ekip so bile slastne in izvirno okrašene. Zato so na koncu vse ekipe dobile potrdilo Masterchef palačink. Polni sladkega smo se odpravili  še na strelišče, kjer so nekateri blesteli v streljanju z zračno puško.

Zadnji dan smo spoznavali Slovenj Gradec. Po fotoorientaciji v mestnem jedru smo se ohladili s sladoledom, nato pa še v Andeškem hramu. Ugotovili smo, da imajo res veliko aktivnosti, ki se jih lahko učenci brezplačno udeležijo v času počitnic. Na koncu nas je pot vodila še v Plac – prostor zabave. Tam so učenci uživali v disku in sami naredili pravo zabavo.

Tanja Jeseničnik

multiplikatorka SIMS

(Skupno 324 obiskov, današnjih obiskov 1)