DAN

 

 

 

KOSILO

Ponedeljek

 

 

 

domača gobova juha

rižota s piščancem in z zelenjavo

mešana solata12

Torek

 

 

kurja  juha z zakuho1(pšenica),3

pečenka

kisla repa1(pšenica)

pire krompir s čičeriko7

pomaranča

Sreda

 

 

 

ričet brez mesa1(ječmen)

sočno pecivo z jabolki1(pšenica),3,7,8(orehi)

sadni sok redčen z vodo

Četrtek

 

 

 

goveji zrezek v omaki

kruhova rolada1(pšenica),3,7

mehka solata s fižolom12

Petek

 

 

zdrobova juha1(pšenica)

ribji polpet/lignji4

popečen krompir

mešana solata12

 

 

 

 

 

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

 

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)