DAN

 MALICA

 KOSILO

Ponedeljek

 

 

skuta s podloženim sadjem7

mlečni rogljiček1(pšenica),7

marelica

domača gobova juha s krompirjem

zelenjavno – mesna rižota s tremi žiti1(pira, ječmen)

zelena solata s koruzo12

Torek

 

bombetka s semeni1(pšenica)

puranja prsa v ovoju

sir7

100 % jabolčni sok 2 dl

domača špargljeva juha7

pečen piščanec

mlinci1(pšenica),3

sladko zelje

Sreda

 

 

orehov rogljiček1(pšenica),7,8(orehi)

bio vanilijevo mleko7

hruška viljamovka

bio junečji zrezek v vrtnarski omaki

koruzni svaljki1(pšenica),3,12,7sled., 8sled., 6sled.

mehka solata12

Četrtek

 

 

ajdov kruh z orehi1(pšenica),8(orehi)

sir Gauda7

metin čaj z medom

jagode

pašta fižol1(pšenica)

skutine palačinke1(pšenica),3,7

jabolčna čežana

Petek

 

črni pšenični kruh1(pšenica)

Nutella7,8(lešniki)

Alpsko mleko7

breskev

kostna juha z zakuho1(pšenica),3

ocvrt oslič1(pšenica),3,4

krompir v kosih

rdeča pesa v solati12

 

 

Legenda alergenov k jedilniku

  1. 1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

 

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)