DAN

 

MALICA

 

 

KOSILO

 

Ponedeljek

 

 

makovka1(pšenica),6,sled.7,sled.11

kakav7

mandora

korenčkova juha z jajci3

gratinirane testenine z različnimi siri1(pšenica),3,7

solatni bar12

Torek

 

mešani rženi kruh1(pšenica, rž)

kisla smetana7

suha salama

sveža paprika

sadni čaj z medom

kurja  juha z zakuho1(pšenica),3

pečenica

pire krompir7

praženo kislo zelje

ananas

Sreda

 

 

osje gnezdo z orehi 1(pšenica),3,7,8(orehi), sled.6, sled.11

bio  mleko7

jabolko lokalne pridelave

telečji paprikaš*1(pšenica)

koruzni njoki1(pšenica),3,12,sled.6, sled. 7, sled. 8

endivija s krompirjem in radičem12

Četrtek

 

 

črni pšenični kruh1(pšenica)

Turistična pašteta4

sveža paprika

planinski čaj z medom in limono

ješprenova juha s piščančjim mesom in korenčkom1(ječmen)

pirina jabolčna pita1(pira, pšenica),3,7

sadni sok brez dodanega sladkorja, redčen z vodo

Petek

 

polbeli kruh1(pšenica)

Nutella7,8(lešniki)

mleko7

mandora

zelenjavna juha

pica1(pšenica),7

sadni sok brez dodanega sladkorja, redčen z vodo

*ekološka vzreja,slovenskega porekla

 

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 316 obiskov, današnjih obiskov 1)