V petek, 13. 12. 2019 smo se četrtošolci posvetili orientaciji.

Prve snežinke so nas razveselile že pri prihodu v šolo. Še bolj zaiskrile pa so se nam oči, ko so se nam pri pouku pridružili taborniki. Marsikdo med nami je že vključen v taborniško ali skavtsko življenje, zato se med seboj že dobro poznamo. Tehniški dan je bil namenjen spoznavanju kompasa in orientaciji v naravi.

Taborniki Ana, Zal, Sara in Nika so nas, četrtošolce v marsičem podučili na sila zanimiv način – pripravili so nam pravi orientacijski pohod s kontrolnimi točkami, na katerih smo urili naše znanje in veščine, povezane z orientacijo. Bili smo razdeljeni v skupine in ugotovili smo, da se brez sodelovanja in dobre volje uspeh ne zgodi.

Po razglasitvi rezultatov smo se lotili še izdelave kompasa, kar tudi ni bil mačji kašelj. Rezanje stiropora z žarilno nitko, izdelava vetrovnice, magnetenje igle in še marsikatero spretnost smo morali obvladati, da je naš kompas deloval pravilno. Skratka, za en dan smo vsi spoznali, da branje karte in uporaba kompasa spadata v veščine, ki bi jih naj obvladal vsakdo v svojem življenju. Pa še zabavno je, poskusite tudi vi! Kako smo uživali mi, pa zgovorno pričajo priložene fotografije.

(Skupno 177 obiskov, današnjih obiskov 1)